Projektet

Projektet

Om Bloggen

Har tänkt att göra en liten blogg om mitt bil projekt. En Opel Calibra Turbo som jag bygger om från fyrhjulsdrift till bakhjulsdrift. Detta görs dels för att fyrhjulsdrivningen inte klarar av effekten från motorn men även för att bakhjulsdrift är så mycket roligare.

Version 3.0, Nu börjar det...

Bygget börjarPosted by CONMAN Fri, March 01, 2013 17:05:31
Nu äntligen är det dags att börja med projektet, bygga om min fyrhjulsdrivna Opel Calibra Turbo till bara bakhjuls drift. Det kanske låter smidigt, bara "rycka" drivaxlarna fram, men riktigt så smidigt är det inte.

Calibran är uppbyggd med en tvärställd motor som skickar kraften till en 6-växlad växellåda som sitter på sidan av motorn, därifrån går kraften direkt ut till framhjulet på förarsidan (vänstersida).

Den andra utgående axeln går in i en fördelningslåda som skickar vidare kraften till höger framhjul, men fördelningslådan kan även skicka kraft bakåt till bakhjulen. Detta sker vid behov, till exempel om framhjulen slirar.

Denna konstruktionen är inte speciellt stark, finns de som kört sönder fördelningslådan med original effekt. smiley

Min plan är alltså att vrida motorn 90 grader, så den blir längsmonterad plus montera en annan växellåda. Sagt och gjort ur med motor, växellåda, fördelningslåda, drivaxlar och kardan.

  • Comments(0)//projektet.conman.se/#post4